Month: mars, 2014

Shkresë e Shoqatës Jedinstvo drejtuar Ministrisë se Arsimit

578140_564952366916682_1739874925_n

Ju përcjellim shkresën e Shoqatës Jedinstvo drejtuar Ministrisë së Arsimit për shkak të moslejimit të vazhdimit të kurseve të gjuhës serbe në Fier Read more →

Мinistria e Arsimit dhe Sportit kundër funksionimit të kurseve të gjuhës serbe në Fier

13-10-24-06-31-29small_m-arsimit

Ministria e arsimit dhe sportit të Republikës së Shqipërisë i është drejtuar me një shkresë në të cilën theksohen problematikat në lidhje me mospërputhjen dhe mospërmbushjen e kushteve ligjore formale për funksionimin e kurseve për mësimin e gjuhës serbe në zonat e qarkut të Fierit, Rreth Libofshë dhe Hamil, shoqatës së Serbëve të Shqipërisë „ Jedinstvo“ , me kërkesën që deri në përmbushjen e të gjitha kushteve të dhëna të cilat vlejnë për institucionet private fitimprurëse, mësimi të ndërpritet. Read more →

Koncerti i grupit të muzikës popullore burimore serbe “ BELO PLATNO” në Shkodër

100_0914

Shoqata ortodokse “Shën Jovan Vladimir” me mbështetjen e Zyrës për bashkëpunimin me diasporën dhe Serbët e rajonit dhe Ministrisë së Kulturës dhe Informimit të Qeverisë së Republikës së Serbisë,me datë 22.Mars.2014 , në orën 18:00 , në sallën e Kinema Milenium organizoi koncertin e grupit të muzikës burimore “ Belo Platno” nga Serbia me titull “ Mbrëmja e muzikës tradicionale serbe dhe ballkanike”. Read more →

Takim me zëvendës drejtorin e Zyrës për të drejtat e njeriut dhe pakicave në Shkodër

DSCF3502

Ме rastin e ardhjes së zëvendës drejtorit të Zyrës për të drejtat e njeriut dhe minoriteteve të Republikës së Serbisë z. Dragoljub Ackoviq, me datë 20 mars në zyrën e Shoqatës “ Moraça-Rozafa” u organizua një takim me përfaqësuesit e shoqatave të cilat përfaqësojnë interesat e pakicës serbe në Shkodër dhe në të gjithë Shqipërinë, Moraça-Rozafa dhe Shën Jovan Vladimir. Read more →

Nënshkruhet Protokolli i bashkëpunimit midis shoqatave

image001

Përfaqësuesit e shoqatave “ Shën Jovan Vladimir”, “ Jedinstvo” dhe Qendrës për sipërmarrjen sociale nënshkruan në Tiranë me datë 12.03.2014 Protokollin e bashkëpunimit me qëllim çuarjen përpara të bashkëpunimit institucional në fushën e mbrojtjes së interesave dhe realizimin e advokacisë të të drejtave të minoritetit serbo-malazez, koordinimit të aktiviteteve dhe aksioneve në ruajtjen e identitetit kombëtar, kulturor, arsimor dhe përkujdesjes sociale për pjesëtarët e minoritetit tonë dhe realizimin e projekteve të përbashkëta të zhvillimit.
Teksti i plotë i protokollit Read more →

Rifillojnë kurset e gjuhës Serbe në Shkodër për vitin 2014

DSCF3371

Me datë 01.Mars.2013 në Shkodër rifilluan kurset e gjuhës serb të cilët për të shtatin vit rradhazi me zhvillohen me sukses në Shkodër. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k