Month: maj, 2014

Patriarku Serb Irinej viziton kishën e Shën Trinisë në Vrakë dhe kishën e Shirqit.

posjeta_patrijarha_vraki-i-skadru_5

Të shtunën, me datë 31 Maj 2014 për herë të parë në historinë e egzistencës së së popullit tonë në Shqipëri një patriark serb vizitoi kishën e “Shën Trinisë” në Vrakë dhe pjesëtarët e pakicës serbo-malazeze në Vrakë të cilët në një numër të madh u mblodhën për nder të tij para oborrit të kishës. Fortlumturinë e Tij Patriarkun Serb e shoqëronin Mitropoliti i Malit të Zi, z. Amfillohije dhe Mitropoliti i Beratit, Ignati në emër të kishës ortodokse autoqefale Shqiptare. Read more →

Njoftim me rastin e përmbytjeve katastrofale në Serbi

poplave

Shoqata ortodokse “ Shën Jovan Vladimir” dhe i gjithë populli serb i cili jeton në Shqipëri i shpreh ngushëllimet më të thella familjeve që humbën njerëzit e tyre gjatë përmbytjeve të cilat goditën Serbinë si dhe shpreh mbeshtetjen e plotë për përpjekjet e qeverisës së Republikës së Serbisë, organeve të saja shtetërore në aksionet e shpëtimit, evakuimit dhe mbrojtjes së jetës dhe pronës të të gjithe qytetarëve të zonave të përmbytura. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k