Month: qershor, 2014

Nis edicioni i dyte i emisionit televiziv ne gjuhen serbe.

TV kopliku

Shoqata “Moraca-Rozafa” ne bashkpunimin me televizionin lokal Tv Kopliku, pas nje bashkepunimi te suksesshem 4 mujor gjate vitit te kaluar ne fushen e medias, ka nisur realizimin e edicionit te dyte te emisionit te perjavshem ne gjuhen serbe. Read more →

Shërbesa fetare në nder të kultit të Shën Jovan Vladimirit në Ostros

DSC_0184-150x150

Përfaqësuesit e besimtarëve dhe jetës fetare ortodokse nga Shkodra, Kryetari i Shoqatës „ Shën Jovan Vladimir”, Simo Ajkoviq dhe prifti i Shkodrës Nikola Petani bashkë me atin e tij priftin Aleksandër Petanin morën pjesë me datë 04. Qershor.2014 në liturgjinë e shenjtë e cila u mbajt me rastin e festës së Shën Jovan Vladimirit në themelet e manastirit Preçista Krajina në Ostros, në Mal të Zi nga Kryepeshkopi i Cetinjës Mitropoliti i Malit të Zi, z. Amfillohije. Read more →

Mblidhen ndihma për popullsinë e përmbytur në Serbi

images

Shoqatat të cilat përfaqësojnë interesat e minoritetit serbo-malazez në Shqipëri, duke iu përgjigjur dhe thirrjes së Ambasadës së Republikës së Serbisë në Tiranë si dhe institucioneve në Serbi për mbledhjen e ndihmave për popullsinë e rrezikuar të zonave të përmbytura gjatë përmbytjeve të mëdha të cilat goditën Serbinë gjatë muajit Maj, iu drejtuan me këtë rast tek të gjithë anëtarët, simpatizantët, miqtë dhe institucionet në Shkodër dhe më gjërë me thirrjen për ndihmë. Read more →

Shenjtërimi i Kishës së re Katedrale “Ngjallja e Krishtit”në Tiranë

2014-06-01

Ditën e diel, më 1 qershor 2014, një përfaqësi e këshillit drejtues të Shoqatës ortodokse “ Shën Jovan Vladimiri” bashkë me aktivistë e besimtarë të shumtë morën pjesë në përurimin e Kishës së re Katedrale “Ngjallja e Krishtit”, në Tiranë. Në këtë eveniment morën pjesë dhe kryetarët dhe përfaqësuesit e Kishave Orthodhokse, duke e kthyer për një ditë Shqipërinë, si kurrë në histori, në qendrën e botës Orthodhokse. Një ditë e shënuar ishte kjo dhe për besimtarët ortodoksë serb me ardhjen Fortlumturisë së Tij, Patriarkut të Serbisë, z. Irinej, për të nderuar shënjtërimin e kësaj kishe unikale në Shqipëri. Read more →

U mbyll me sukses edicioni i shtate i kursit te gjuhes serbe ne Shkoder

Moracarozafa

Me daten 30 Maj u be mbyllja e edicionit te shtate te kursit te gjuhes serbe ne Shkoder. Me kete rast ne ambientet e Shoqates “Moraca-Rozafa” u organizua nje ceremoni modeste ku nxenesit e kursit u moren ne provim dhe per me te miret u dhane diploma. Merrnin pjese kryetari i shoqates Pavlo Јakoja (Brajoviq) prinder te nxenesve si dhe aktiviste te shoqates. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k