Month: korrik, 2014

Fëmijët e Qendrës edukative pushojnë në plazhin e Velipojës

Tamam

Nën organizimin e shoqatës ortodokse “ Shën Jovan Vladimir” dhe kishës ortodokse në Shkodër, fëmijëve, të cilët ndoqët programin e kurseve të katekizmit, leksionet mbi kulturën, gjeografinë dhe historinë e popullit serb në kuadër të projektit “Organizimi i serisë së aktiviteteve kulturore dhe studimore për rigjallërimin e jetës kulturore dhe fetare të pjesëtarëve të popullit serb të të gjitha moshave në Shqipëri” i cili u realizua me me mbështetjen e Zyrës për bashkëpunim me diasporën dhe Serbët e rajonit, iu mundësuaqë në periudhën nga 17-20 Korrik të pushojnë në plazhin e njohur të Velipojës, në Shkodër. Read more →

Festa e Shën Pjetrit festohet në Cetinjë

DSC06308-150x150

Delegacioni i shoqatës ortodokse “ Shën Jovan Vladimir” me në krye kryetarin e saj Simo Ajkoviq, në përbërje të të cilës ishin dhe prifti i kishës ortodokse të Shkodrës , atë Nikolla Petani dhe i ati i tij, atë Aleksandër Petani, morën pjesë në liturgjinë e Shenjtë në Manastirin e Cetinjës, të cilën e shërbeu Kryepeshkopi i Cetinjës , Mitropoliti i Malit të Zi z. Amfillohije bashkë me kryepeshkopët e Kishës Ruse , dhe me të cilën sot në mëngjes filloi dhe festa tradicionale e ditës së Shën Pjetrit. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k