Month: tetor, 2014

Rezoluta e Asamblesë Parlamentare e Këshillit të Europës për Shqipërinë

images

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës miratoi më datë 2 Tetor rezolutën Res 2019 ndaj Shqipërisë me objektiv vlerësimin e realizimit të reformave dhe angazhimeve të ndërmarra ndaj Këshillit të Europës. Read more →

Takim me Ministrin e Arsimit të Republikës së Serbisë z. Srdjan Vrebić në Tiranë

udruzenja1

Me date 07.10.2014, Përfaqësuesit e shoqatave përfaqësuese të pakicës kombëtare serbo-malazeze në Shkodër, z Pavlo Jakoja, g Simo Ajkoviq, përfaqësuesi i komunitetit serb në Fier, z. Eqerem Duleviq dhe përfaqësuesi i pakicës kombëtare serbo-malazeze në Komitetin Shtetëror për Minoritetet, z. Bledar Bashanoviq u takuan me Ministrin e Arsimit dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë, z. Srdjan Vrebiq. Arsyeja e këtij takimi ishte vizita e tij në Shqipëri në kuadrin e bashkëpunimit rajonal në fushën e arsimit. Read more →

Studentët nga Shqipëria studiojnë në Beograd

Kalemegdan_-_Panorama_view_to_Novi_Beograd

Studentëve nga rradhët e pakicës kombëtare Serbo-Malazeze në Shqipëri, edhe këtë vit akademik 2014-15 iu mundësua të rregjistrohen dhe të vazhdojnë shkollimin në fakultetet e Universitetit të Beogradit. Falë mbështetjes që Republika e Serbisë dhe organet e saj i japin pjesëtarëve të popullit serb të rajonit në vendet e rajonit, maturantët tanë pas mbarimit me sukses të shkollës së mesme në Shqipëri do të munden që në kuadër “ Serbia për Serbët e rajonit” të vazhdojnë me tej studimet sipas përzgjedhjes së tyre në Beograd, universiteti i të cilit renditet ndër 500 më të mirët në botë. Read more →

Takim i përfaqësuesve të minoriteteve me Ministrin e Punëve të Jashtme të Shqipërisë

big_img_7194-2

Të premten, me dt. 03.10.2014 Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë z. Ditmir Bushati organizoi një takim konsultativ me përfaqësuesit e organizatave të pakicës greke, maqedone, serbo-malazeze, rome dhe vlahe si dhe me përfaqësuesit e bashkësive boshnjake dhe egjyptiane. Read more →

Qeveria e Shqipërisë akordon ndihma për permbytjet në Serbi

big_mbledhje_qeverie

Qeveria e Republikës së Shqipërisë miratoi dhënien e ndihmës financiare prej 200 mijë euro për qeveritë e Serbisë dhe Bosnjë-Hercegovinës për lehtësimin e pasojave të dëmeve të shkaktuara nga përmbytjet në maj 2014. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k