Month: korrik, 2015

Ndahen diplomat e gjuhes serbe për studentët në Beograd

11779920_10153095460492309_7893810743612185938_o-300x199

Me 24 Korrik 2015 studentët nga Shqipëria të cilët fituan të drejtën e studimit në Universitetin e Beogradit në kuadër të projektit të Ministrisë së Arsimit të Republikës së Serbisë “ Serbia për Serbët e rajonit”morën diplomat e gjuhës serbe sipas niveleve, ku ndër më të mirët me rezultatin B2 u shpallën dy studentet e dalluara nga Shqipëria, znjsh. Gordana Ajkoviq dhe Jelisaveta Popoviq. Read more →

Akademia tradicionale e minoriteteve në Voskopojë

ROL_1677-1024x684

“Grupi Shqiptar i të Drejtave të Njeriut” organizoi për herë të katërt në Voskopojë “Akademinë e të Drejtave të Minoriteteve” nga data 8-14 Korrik, si një nga projektet më të rëndësishme të ngritura për Minoritetet në Shqipëri.Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues të disa Minoriteteve si Greke, Serbo-Malazeze, Boshnjake, Rome, Egjyptiane, Vllehe, Maqedonase. Read more →

Auditoriumi për gjendjen e të drejtave të pakicave në Shqipëri

20150714_112821

Me 14 Korrik 2015, Avokati i Popullit në bashkëpunim me OSBE-në organizuan në Gjirokastër një Auditorium mbi gjendjen e të drejtave të minoriteteve në Shqipëri. Aty morën pjesë Z. Igli Totozani, Avokat i popullit, z. Robert Wilton, Zv ambasador i OSBE, Znj. Kostandina Bezhani kryetare e Komitetit Shtetëror të Minoriteteve, përfaqësues të qeverisë si dhe të minoriteteve në vendin tonë. Në këtë eveniment morën pjesë dhe përfaqësues të shoqatave të minoritetit tonë në Shqipëri, kryetari i Shoqatës së pakicës kombëtare Serbo-Malazeze “Moraça-Rozafa” z. Pavlo Jakoja dhe kryetari I Shoqatës së Serbëve të Shqipërisë “ Jedinstvo” z. Eqerem Duleviq si dhe Ambasadori i Republikës së Serbisë në Shqipëri, z. Miroljub Zariq. Read more →

Festa e Ditës së Shën Pjetrit në Cetinjë

SAM_3044

Kryetari i Shoqatës ortodokse “ Shën Jovan Vladimir” Simo Ajkoviq bashkë me priftërinjtë e Shkodrës Aleksandër dhe Nikolla Petani si dhe me besimtarë të tjerë morën pjesë në kuvendin tradicional të Ditës së Pjetrit në Cetinjë i cili filloi me liturgjinë e shenjtë në manastirin e Cetinjës. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k