Month: qershor, 2016

Festimi i ditës së Shën Trinisë në Vrakë

IMG_3762

Të dielën, më 19 qershor u kremtua në Vrakë festa e Shën Trinisë në Vrakë dhe festa e zbritjes së Shpirtit të Shenjtë tek Apostujt. Me bekimin e Kryepeshkopit të Tiranës dhe të gjithë Shqipërisë Anastasit dhe Mitropolitit të Malit të Zi Amfilohije liturgjia u shërbye nga atë Velimir Jovoviq . Bashkë me besimtarët e shumtë morën pjesë dhe përfaqësuesit e Ambasadës së Republikës së Serbisë në Tiranë me në krye të ngarkuarin me punë z. Jugoslav Gjorgjeviq dhe z. Milan Knezheviq kryetar i Partisë Demokratike Popullore dhe deputet në Parlamentin e Malit të Zi . Read more →

Pjesëmarrja e besimtarëve ortodoksë nga Shkodra në festimet e Shën Jovan Vladimirit në Bar dhe Elbasan

IMG_3772

Besimtarë të numërt ortodoksë si dhe përfaqësuesit e shoqatave të Serbëve dhe Malazezëve nga Shkodra, krahas atyre nga Bosnja dhe Hercegocvina, Serbia, Greqia dhe Rusia u bënë pjesë e kremtimeve të mbajtura për festën e Shën Jovan Vladimirit në Bar të Malit të Zi me ftesë të Mitropolisë së Malit të Zi e cila në Bar organizoi Meshën e Shenjtë dhe aktivitete të tjera përkujtimore. Kjo ditë përkoi dhe me një mijë vjetorin e sakrifikimit të këtij Shenjti të Kishës së Zotit. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k