Month: gusht, 2016

Јеpet leja për ndërtimin e Qendrës Multifunksionale në Fier

download

Pas përpjekjeve shumëvjeçare të Shoqatës së Serbëve të Fierit “ Jedinstvo” për të siguruar një ambient të përshtatshëm për mbajtjen e aktiviteteve të tyre të përditshme, në të cilat përfshihen dhe hapësirat për mbajtjen e mësimit të gjuhës serbe për vogëlushët e komunitetit tonë atje, më në fund organet kompetente të Shqipërisë miratuar lejen për ndërtimin e qendrës multifunksionale, kulturore, edukatike dhe ekonomike. Read more →

Festa e ngritjes së Shën Mërisë festohet në kishën e “ Shën Trinisë” në Vrakë

IMG_3801

Në kishën e Shën Trinisë në Vrakë , i cili është vendi i grumbullimit të besimtarëve ortodoksë të pakicës kombëtare Serbo-Malazeze u mbajt më 28 Gusht Liturgjia e Shenjtë me bekimin e Kryepeshkopit të Kishën Autoqefale Shqiptare z. Anastas dhe Mitropolitit të Malit të Zi Amfilohije. Liturgjia u mbaj nga priftërinjtë e Mitropolisë së Malit të Zi Amfilohije me në krye atë Radomir Nikçeviq i cili tradicionalisht për rreth dhjetë vite shërben pa u lodhur dhe i cili është personi i cili ka kontribuar më shumë për rikthimin dhe rimëkëmbjen e shpirtit dhe fesë ortodokse të popullit tonë në Shqipëri dhe i cili e shërbeu ligjinë bashkërisht me priftin e Shkodrës atë Nikolla Petanin. Në liturgji mori pjesë dhe z. Jugoslav Gjorgjeviq i ngarkuari me punë i Ambasadës së Republikës së Serbisë në Tiranë. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k