Month: shtator, 2016

Shenjtërohet Katedralja e Shën Jovan Vladimirit në Bar

IMG_3809

Përfaqësuesit e shoqatave Serbe në Shqipëri, z. Pavlo Brajoviq, kryetari i Shoqatës së Pakicës Serbo-Malazeze në Shqipëri “ Moraça-Rozafa” dhe Simo Ajkoviq , kryetari i Shoqatës Ortodokse “ Shën Jovan Vladimir dhe kryetari i Shoqatës së Serbëve të Shqipërisë ” Jedinstvo” z. Eqerem Duleviq bashkë me besimtarë të shumtë nga Shkodra me ftesë të Hirësisë së tij Mitropolitit të Malit të Zi Amfillohije morën pjesë në ceremoninë historike të shenjtërimit të Katedrales madhështore të Shën Jovan Vladimirit në Bar , në Mal të Zi. Në prani të njerëzve të shumtë , ceremoninë e shenjtërimit e udhëhoqi Fortlumturia e tij Patriarku i Jeruzalemi Teofili i Tretë, me bashkëshërbesën e Shenjtërisë së Tij Patriarkut Serb Irinej, ku dhe shërbeu dhe liturgjinë e parë të Shenjtë arkipeshkopale. Read more →

Urim me rastin e festës së Kurban Barjamit

hagia-sophia-istanbul

Shoqata Ortodokse ” Shën Jovan Vladimir” me qendër në Shkodër uron të gjithë pjesëtarët e minoritetit Serbo-Malazez të besimit mysliman si dhe të gjithe besimtarët mysliman në Shkodër dhe Shqipëri Gëzuar e për shumë vjet festën e Kurban Bajramit.

Le të jetë kjo festë dita e ringjalljes së besimit dhe dashurisë vëllazërore ndaj njëri tjetrit pavarësisht përkatësisë kombëtare, si dhe dita e bashkimit dhe unitetit për të mirën e popujve dhe të mbarë njerëzimit.

Me këtë rast të gjithë besimtarëve myslimanë ju urojmë sjelltë kjo festë mbarësi, shendet dhe mirëqënie në familjet dhe të dashurit tuaj.

 

Kryetari i Shoqatës Ortodokse ” Shën Jovan Vladimir”

Simo Hajkoja Ajkoviq

Jepen bursat studimore për studentët nga Serbia në Beograd

belgrade-private-city-tour-in-belgrade-209454

Duke ndjekur dhe praktikën e viteve të mëparshme dhe falë dhe advokimit të Zyrës për Diasporën dhe Serbët e Rajonit dhe Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë edhe këtë vit shkollor studentëve nga rradhët e pakicës kombëtare Serbe në Shqipëri do tu mundësohet që pa konkurs të ndjekin studimet në institucionet arsimore të larta dhe fakultetet e Republikës së Serbisë me financimi nga buxheti shtetëror si bursantë të Qeverisë së Serbisë. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k