Month: janar, 2017

Festimi i ditës së Shën Savës në Shkodër

IMG_3863

Në Vrakë në kishën e “ Shën Trinisë” me dt. 29 Janar 2017 besimtarët ortodoksë dhe pjesëtarët e pakicës kombëtare Serbo-Malazeze në Shqipëri festuan ditën e Shenjtorit të parë Serb Shën Savës. Me këtë rast u organizua Liturgjia e Shenjtë të cilën e udhëhoqi Hirësia e Tij Mitropoliti i Malit të Zi Amfilohijeme bekimin e Fortlumturisë së Tij Kryepeshkopit të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare Anastasit , bashkë me priftërinjtë e Mitropolisë së Malit të Zi dhe Kishës Ortodoske Autoqefale të Shqipërisë. Read more →

Festohet Dita e lindjes së Jezu Krishtit në Vrakë

IMG_20170108_101838

Festimet e Krishtlindjeve në Vrakë pas ndezjes së drunjve të bekuar dje, vazhduan dhe sot me mbajtjen e Liturgjisë së Shenjtë në kishën e Shën Trinisë në Vrakë e cila u mbajt nga miku i bashkësisë tonë atë Radomir Nikçeviq bashke me pastorin e Shkodrës atë Nikolla Petani,. Bashkë me besimtarët në liturgji morën pjesë ambasadori i Republikës së Serbisë në Tiranë z. Miroljub Zariq, kryetari i shoqatës “ Moraça-Rozafa” Pavlo Brajoviq, kryetari i Shoqatës ortodokse” Shën Jovan Vladimir” z. Simo Hajkoja dhe personalitete të tjera. Read more →

Vigjiljet Krishtlindjeve në Shkodër

IMG_3851

Besimtarët ortodoksë dhe pjesëtarët e pakicës kombëtare Serbo-Malazeze festuan sot në Shkodër Vigjiljen e Krishlindjes me ndezjen e drurëve tradicionalë në oborrin e kishës së Shën Trinisë në Vrakë. Atyre në festim iu bashkuan dhe mi të shumtë dhe anëtarë të shoqatave tona të besimeve të tjera fetare.
Ceremonia u udhëheq nga prifti i Shkodrës Atë Nikolla Petani i cili begoi zjarrin dhe i uroi të pranishmëve festën me besimin se vlerat e ortodoksisë do të shenjojnë jetën e tyre të përditshme dhe iu uroi shëndet, gëzim dhe begati në familjet e tyre.
Shoqata fton të gjithë besimtarët që nesër në të njëjtin vend të marrin pjesë në Liturgjinë e Shenjtë të Krishtlindjeve duke filluar nga ora 10.

Urim me rastin e Krishtlindjeve Ortodokse

bozic-2

Shoqata Ortodokse “ Shën Jovan Vladimir” i uron të gjithë pjesëtarëve të pakicës tonë të besimit Ortodoks në Shqipëri, besimtarëve të cilët jetojnë në shtetet fqinje Krishtlindje të gëzueshme dhe të bekuara. Read more →

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k