Festa e Shën Savës në Shkodër

IMG-d9db46c04f656e24294b3d9a65f47f8e-V-512x512

Të dielën, 28 janar, besimtarët ortodoksë të Shkodrës dhe zonës së Vrakës u mblodhën në kishën e Shën Trinisë së Shenjtë në Vrakë së bashku me bashkatdhetarët e tyre nga Mali i Zi për të kremtuar Ditën e Shenjtorit më të madh Serb, Shën Sava.
Liturgjia e Shenjtë u mbajt nga At Željko Čalić me shërbesën e atë Dragan Mitroviq nga Kisha Ortodokse e Malit të Zi si dhe nga famullitari i kishës të Shkodrës at Nikolla Petani dhe dhjaku i kishës së Shën Trinisë së Shenjtë në Vrakë, Ivan Popoviq.
Gjatë fjalës së tij përshëndetëse, Atë Zheljko Calic theksoi se ashtu si apostujt e shenjtë pas lindjes së Jezusit rendën për të dëshmuar shenjtërinë e tij, edhe Sveti Sava ndoqi me devotshmëri hapat e tyre.Atë Çaliq theksoi se të gjitha mrekullitë dhe pasuria e kësaj bote që nuk janë të bazuara në besimin në Krishtin janë vetëm të përkohshme ose siç tha Krishti: “Ky thesar është shkatërrimtar”.
– Të gjitha pasuritë e kësaj bote janë të përkohshme, pasi të gjitha thesaret e perandorive të fuqishme i mbeten vetëm historisë dhe mbeten vetëm në letër. Vetëm shenjtorët e Perëndisë, si Shën Sava , mbeten përgjithmonë. Ne festojmë Shën Savën si mbrojtësin tonë, sepse ai është pasuria jonë e vetme e vërtetë- përfundoi në fjalën e tij Čalić duke i uruar të gjithë të pranishmëve këtë festë.
Pas liturgjisë dhe kungimit të besimtarëve, fëmijëve u shpërndanë dhurata, ndërsa në nder të të gjithë të pranishmëve, një koktej formal u organizua në një nga restorantet lokale.

 

No comments yet

Comments are closed

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k