Shoqatat që përfaqësojnë pakicën kombëtare serbo-malazeze mbështesin Mitropolinë e Malit të Zi.

02

Shoqatat që përfaqësojnë pakicën kombëtare serbo-malazeze Moraça-Rozafa dhe Shen Jovan Vladimir i kanë nisur letër ku mbështesin Mitropolinë e Malit të Zi në perpjekjet e saj për të ruajtur pronesine mbi objektet e kultit në Mal të Zi. Në letër thuhet se shoqatat që perfaqësojnë pakicat serbe dhe malazeze e shohin me shqetesim zhvillimin e situatave në Mal të Zi për shkak të miratimit të ligjit për lirinë e besimit dhe statusin juridik të bashkësive fetare ne Mal të Zi. Aty shprehet mbështeja për Mitropoline në përpjekjet e saj për të ruajtur objektet e kultit dhe mundesia për të gjetur një zgjidhje te drejtë ne favor te stabilitetit të Malit të Zi.

Ky Ligj parashikon shtetëzimin e pronave për të cilat Kisha nuk mund të dëshmojë se i përkisnin asaj para 1918. Deri në atë datë, Mali i Zi nuk ishte shtet i pavarur dhe ishte pjesë e mbretërisë serbo-kroate-sllovene. Miratimi i ligjit për komunitetet fetare në Mal të Zi është shoqëruar me protesta në Podgoricë dhe në qytetet kryesore të Malit të Zi.

Në fund të letrës Shoqatat urojne për një zgjidhje paqësore sa më të shpejtë duke falenderuar Mitropolinë për mbështetjen e vazhdueshme që na ka dhenë përgjatë këtyre 20 viteve.

 

No comments yet

Comments are closed

Copyright (C) 2014, Shoqata Identitet | Faqe Interneti nga Interweb.al sh.p.k